Agenda

Sempre libera! LA TRAVIATA, de Verdi

Dimecres 7 d'agost, 22h - Auditori Parc del Castell (PERALADA)

Sempre libera: una traviata que esdevé un cant d’amor i llibertat
Seguint la ferma vocació de contribució en el panorama operístic espanyol, el Festival Castell de Peralada presenta una nova producció pròpia novament amb Paco Azorín com a director i responsable de l’espai escènic.

Després de l’èxit assolit el 2015 amb Otello de Verdi, guardonada com a Millor Producció de l’Any als Premis Lírics Campoamor, La traviata (sempre libera) d’Azorín pretén fugir dels tòpics i fer un gir de 180 graus per veure i gaudir d’aquesta història d’amor sota una nova perspectiva: la d’una dona alliberada. Segons explica el mateix director, “l’empoderament de la dona a principis del segle XXI ens ha permès veure el món amb uns altres ulls, amb una visió molt més oberta, global i integradora”. Aquesta Traviata presenta la protagonista “com una dona lliure, un esperit lliure molt més enllà d’una lectura superficial o tòpica. Una dona que no necessita consells o tuteles per ser ella mateixa en tot moment, per gaudir de la vida que vol dur i per estimar amb total llibertat l’Alfredo”. Novament el Festival ha reunit per a l’ocasió un elenc de primer nivell encapçalat per la soprano russa Ekaterina Bakanova, una de les violetes del moment des que el 2015 va debutar al Covent Garden amb aquest rol substituint Sonia Yoncheva cinc hores abans de l’inici de la funció, per la qual va assolir un èxit rotund gràcies al seu poder vocal enlluernador. El flamant guanyador del concurs Operalia 2011, el tenor René Barbera –primer premi del jurat i també premi del públic–, serà Alfredo a Peralada. I el baríton americà Quinn Kelsey es posarà en la pell de Giorgio Germont, rol que amb què va debutar també a la Royal Opera House el 2016. El Cor Intermezzo torna al festival al costat de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu sota la batuta del director Ricardo Frizza.

* Amb Azorín i Verdi, el Festival inicia així un cicle que continuarà la propera edició.

Fitxa artística

Direcció escènica i disseny d’escenografia, PACO AZORÍN

ALBERT FAURA, disseny d’il·luminació

CARLOS MARTOS, moviment escènic

ULISES MÉRIDA, dissenyador de vestuari 

PEDRO CHAMIZO, dissenyador de vídeo

CORO INTERMEZZO - COROS A LA CARTA

JOSÉ LUIS BASSO, director del Cor. Convidat per Intermezzo Programaciones Musicales, gentilesa de l'Òpera Nacional de París

ORQUESTRA DEL GRAN TEATRE DEL LICEU

RICCARDO FRIZZA, direcció musical

Violetta Valery

EKATERINA BAKANOVA

Alfredo Germont

RENÉ BARBERA

Giorgio Germont

QUINN KELSEY

Flora

LAURA VILA

Annina

©2024 Laia Prat. Tots els drets reservats. Disseny de JoomShaper

Cercador